Lidija Ramač je rođena 26. jаnuara 1965. godine u Ruskom Krsturu, a školovala se u Novom Sadu, gde je posle osnovne škole završila Srednju školu za dizajn Bogdan Šuput, smer dizajn tekstila, 1983. godine. Na Fakultetu za naravnoslovje i tehnologiju Univerziteta u Ljubljani je diplomirala dizajn tekstila.

U Sloveniji je bila angažovana kao kostimograf i asistent poznate kostimografkinje Mate Hočevar na predstavama u Ljubljani, Celju, Jesenicama i u Austriji u Klagenfurtu, radila je i za televiziju, na reklamama i na kratkom filmu, kao i za poznatu firmu štrikane odeće Pletenina iz Ljubljane kao dizajner sajamske kolekcije. Posebna priznanja je dobila za realizaciju idejnog rešenja plakata za Modnu reviju studenata dizajniranja tekstila i odeće FNT u Cankarjevom domu u Ljubljani 1987. godine.

U Novi Sad se vratila 1997. godine kad je dobila posao u Kompaniji AD Novitet, kao vodeći kreator, gde je vodila kreativni tim koji je osmišljavo kolekciju odeće od nacrta preko tehnologije izrade do završetka i prezentacije kroz trgovinsku mrežu. Radila je i kostime za predstave ART Djadja Važno je zvati se Ernest , Jeftajeva kći, kao i predstavu RKC u Novom Sadu Galeb Džonatan Livingston.                    

Za člana Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine UPIDIV, sekcije tekstila, primljena je 1998. godine, a u statusu slobodnih umetnika je od 2017. godine.

Svoje radove kontinuirano izlaže u okviru kolektivnih izložbi sekcije i samostalno i za njih često dobija priznanja među kojima je i Zlatna forma 2019. godine za dizajn, i posebno priznanje FORME 23 za doprinos radu UPIDIV u oblasti izlagačke deltnosti.

Kontakt: lidija.ramac@gmail.com