Petar Fajrić rođen je 15. februara 1942. godine u Berkasovu kod Šida gde je završio i osnovnu školu. Još kao dvanaestogodišnji učenik počeo je da igra rukomet, 1957. godine upisuje Poljoprivrednu školu u Šapcu i nastavlja bavljenje sportom.

Sa uspehom se bavio i fudbalom (nastupao za FK „Borac“ Šabac) i rukometom. Nakon srednje škole upisuje Poljoprivredni fakultet u Zemunu i postaje igrač ekipe RK „Mladost“. Nakon Mladosti prelazi u RK Crvena zvezda, pa Dinamo iz Pančeva.

Potom postaje član istorijske ekipe Crvenke koja, predvođena Vladom Štenclom, 1969. godine osvaja titulu šampiona Jugoslavije. U sezoni 1969/70 stigli su do polufinala Kupa evropskih šampiona gde ih je izbacio Dinamo iz Berlina rezultatom 20:19. Godine 1973. prelazi u Metaloplastiku koja već u prvoj sezoni sa njim postaje član Prve savezne lige Jugoslavije.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 79 utakmica i osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama Minhenu 1972. godine, kao i bronzane medalje na Svetskim prvenstvima 1970. u Francuskoj i 1974. godine u Istočnoj Nemačkoj.

Po završetku igračke karijere ostao je veran rukometu i kao trener i sportski radnik dao nemerljiv doprinos radu i aktivnostima RK Metaloplastika i RK Medicinar.

Kao igrač ostaće upamćen kao vrhunski profesionalac, veliki borac i svetski priznati majstor igre u odbrani, ali i inovator i čovek koji je u rukometnu igru uneo niz novih elemenata.

Van sporta, kao diplomirani inženjer agronomije, najveći deo svog radnog veka proveo je u poljoprivrednoj službi Opštine Šabac.

Dobitnik je niza najviših priznanja RSS i RSV, 2017. godine dobio je priznanje za životno delo SS Šabac, a 2020. godine priznanje Ključ grada Šapca i time postao počasni građanin. Nosilac je nacionalnog priznanja Republike Srbije.

Iza njega su ostali ćerka Sandra Kolaković i sin Zoran Fajfrić, koji su nastavili njegovu, ali i pokojne majke Milke, veliku strast prema rukometu. Oboje su postali vrhunski sportisti i reprezentativci, a tim stopama je krenuo i unuk Aleksa, aktuelni reprezentativac Srbije.

Preminuo je 11. marta 2021. godine u Šapcu od posledica koronavirusa.