Jasna Papuga iz Ruskog Krstura rođena je 6. aprila 1984. godine u Vrbasu. Osnovnu školu i Gimnaziju „Petro Kuzmjak” završila je na maternjem rusinskom jeziku. Za vreme gimnazijskog školovanja, dva puta je bila u Istraživačkoj stanici „Petnica” na seminarima za matematiku.

Njen najveći uspeh u tom periodu bio je plasman na Republičko takmičenje iz matematike u Pančevu, a Gimnaziju je završila kao đak generacije.

Potom upisuje fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, gde je na osnovu postignutog uspeha na prve dve godine studiranja dobila stipendiju Univerziteta, koju dobijaju samo tri najbolja studenta na celom fakultetu, uključujući sve departmane (matematika, fizika, hemija, biologija i geografija).

Jasna je diplomirala prva u generaciji i ostala je da radi kao asistent u grupi za nukleranu fiziku.

Doktorske studije je upisala na KU u Leuvenu u Belgiji gde je i doktorirala 2015. godine. Nakon toga je izašla iz akademske zajednice i počela da radi u industriji.

Trenutno radi kao sertifikovani inženjer u konsultanstkoj firmi koja pruža usluge u oblasti električnog i mašinskoh dizajna, mehatronike, robotike i medicinskih uređaja.

Govori engleski i holandski jezik.

U slobodno vreme voli da putuje i boravi u prirodi.

Kontakt: www.linkedin.com/in/jasna-papuga