Slavko Nađ iz Ruskog Krstura rođen je 24. jula 1966. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu, a Učiteljski fakultet u Somboru.

U teškim godinama rata i besparice obnovio je učenje rusinskog jezika u Šidu, Bačincima, Berkasove i Bikiću gde je požrtvovano odlazio od 1995. do 2000. školske godine. Bio je član Društva za rusinski jezik, književnost i kulturu, podržavao je održavanje Susreta rusinskih škola na kojima je učestvovao sa svojim učenicima.

Jednu godinu je vršio dužnost direktora Doma kulture Ruski Krstur, a potom je svoj učiteljski rad nastavio u OŠ i Gimnaziji „Petro Kizmjak” kao učitelj.

Osim pedagoškog rada, Slavko Nađ, poznat i kao Duco, bio je sportski, kulturni i društveno-politički radnik. Posebno je čuvao svoj rusinski identitet i isticao ga je u svakom trenutku. Pomagao je i podržavao i druge pojedince, i zalagao se da i šira zajednica sazna o onima koji su bili uspešni i priznati u svojoj sredini, prvenstveno o rusinskim sportistima.

Svoju rukometnu karijeru Slavko je počeo kao igrač u RK Rusin, u koji se uvek vraćao, posle je bio aktivan i u rukovodstvu, iako je bio i rukometni sudija, trener i u drugim klubovima. Uspesima Slavka Nađa treba dodati i izbor za najboljeg rukometnog stručnjaka Opštine Odžaci, kao i izbor u stručni štab Rukometnog saveza Vojvodine za praćenje talentovanih rukometašica.

Rukometni trener Slavko Nađ iz Ruskog Krstura dobio je priznanje za najboljeg sportskog stručnjaka od Sportskog saveza Opštine Odžaci za 2016. godinu, za rezultate koje je postigao sa dvema ekipama – Ženskim rukometnim klubom Deronje i pionirskom ekipom Ženskog rukometnog kluba Odžaci.

Bio je organizator rukometnog kampa u Odžacima kroz koji je prošlo više od 1000 sportista, od najmlađeg uzrasta do seniora. Poslednjih nekoliko godina trenirao je i rukometnu sekciju OŠ „Petro Kuzmjak”.

Iznenada je preminuo 21. februara 2023. godine u Ruskom Krsturu, gde je i sahranjen.